himalaja_sotegla__59055260995.jpg
Ide kattintva adhatja le rendelését.
Sófal:
A himalája sótéglákat, mint a neve is jelzi, felhasználhatjuk különféle belsőépítészeti célokra, pl.: falrészlet, térelválasztó, sószoba, sóhálószoba/gyerekszoba, wellness részleg, sószauna vagy akár egy egész sóbarlang illetve sókamra építésére.
A kristálysó kevésbé ismert,méretre csiszolt változata – a sótégla - mint egészséges építőanyag, egyedi belsőépítészeti megoldásokat és különleges design lehetőségeket rejt még magában. A kristálysótégla szakszerűen rögzítve beépíthető a falba, lépcsőbe, ezáltal dizájnos textúrákat hozhatunk létre.
Az egyedi méretre vágott sótéglákból speciális design bútorok - például sóasztal vagysószekrény– és falra akasztható sóképek is készülnek.
Nagy mennyiségű kristálysó beépítése pedig már terápiás célokat is szolgál, méretétől függően ezt nevezzük ,sószobának vagy sóbarlangnak
Gourmet szakácsok leleményessége:
A sótéglát izzó parázsra, sütőbe, vagy gázégőre helyezve felhevíthetjük, és a forró sótömbön különféle ételeket, pl. halat, csirkét, steaket, zöldségeket lehet grillezni. A sótégla anyagából adódan jól tartja a hőt, így az elkészült ételt rajta hagyva könnyű melegen tartani.
A húst, halat, zöldséget érdemes kisebb méretre vágni, egyszerre több elfér a téglán/csempén.
A hús omlós lesz, a zöldségek egyedi aromát kapnak, érdemes kipróbálni!
Hogyan süssünk sótéglán?
Akik nem használtak még himalája sótéglát, csirkemell filével vagy lazac szeletekkel próbálják ki először a rajta való sütést. Célszerű ujjnyi vastag szeleteket vágni, így lesz ideális a hús sótartalma. Az ételeket külön ne sózzuk be. A sótéglán való sütéskor az étel mindkét oldala érintkezzen a sótéglával. A sótéglát nem kell beolajozni, a hús, a zöldség vagy a hal sütés után könnyedén leválik róla.
Fontos, hogy először hevítsük fel a sótéglát és csak a felforrósodása után tegyük rá az ételt!
A sótégla antibakteriális, így semmilyen tisztítószerre nincs szükség a tisztításához. Használat után egyszerűen, enyhén vizes ronggyal könnyedén megtisztítható.
Hol lehet használni?
A himalája sótégla használható sütőlapon, gázon, a sütőben, vagy a kerti grillezéshez a grillrácsra, vagy faszén fölé téve. Közvetlenül a tűzbe lehetőleg ne tegyük.
Mit lehet rajta elkészíteni?
A sótéglán húsokat, például csirke- pulykamellet, vagy akár lazacot, süllőt is süthetünk, de zöldségekkel is kísérletezhetünk – így a köretünk is meglesz.
Sótégla árak:
Klikk Termékàrlista menüre kattintva
Ide kattintva adhatja le rendelését.
Sótégla Szeged és sótömb Szeged Csongrád-Csanád megye