Kapcsolat

Cégnév: Szabó Csaba
Adószám: 79116240-1-26
Cím: Szeged
Telefon: +3670/421-0112
Email: sotegla@soteglasziget.hu

Web: www.soteglasziget.hu

Sótégla felhasználás

himalaja_sotegla__59055260995.jpg

Ide kattintva adhatja le rendelését.

Sófal:

A himalája sótéglákat, mint a neve is jelzi, felhasználhatjuk különféle belsőépítészeti célokra, pl.: falrészlet, térelválasztó, sószoba, sóhálószoba/gyerekszoba, wellness részleg, sószauna vagy akár egy egész sóbarlang illetve sókamra építésére.

 

A kristálysó kevésbé ismert,méretre csiszolt változata – a sótégla - mint egészséges építőanyag, egyedi belsőépítészeti megoldásokat és különleges design lehetőségeket rejt még magában. A kristálysótégla szakszerűen rögzítve beépíthető a falba, lépcsőbe, ezáltal dizájnos textúrákat hozhatunk létre.

Az egyedi méretre vágott sótéglákból speciális  design bútorok - például sóasztal vagysószekrény– és falra akasztható sóképek is készülnek.

Nagy mennyiségű kristálysó beépítése pedig már terápiás célokat is szolgál, méretétől függően ezt nevezzük ,sószobának vagy sóbarlangnak

Gourmet szakácsok leleményessége:

A sótéglát izzó parázsra, sütőbe, vagy gázégőre helyezve felhevíthetjük, és a forró sótömbön különféle ételeket, pl. halat, csirkét, steaket, zöldségeket lehet grillezni. A sótégla anyagából adódan jól tartja a hőt, így az elkészült ételt rajta hagyva könnyű melegen tartani.
A húst, halat, zöldséget érdemes kisebb méretre vágni, egyszerre több elfér a téglán/csempén.
A hús omlós lesz, a zöldségek egyedi aromát kapnak, érdemes kipróbálni!


Hogyan süssünk sótéglán?

Akik nem használtak még himalája sótéglát, csirkemell filével vagy lazac szeletekkel próbálják ki először a rajta való sütést. Célszerű ujjnyi vastag szeleteket vágni, így lesz ideális a hús sótartalma. Az ételeket külön ne sózzuk be. A sótéglán való sütéskor az étel mindkét oldala érintkezzen a sótéglával. A sótéglát nem kell beolajozni, a hús, a zöldség vagy a hal sütés után könnyedén leválik róla.
Fontos, hogy először hevítsük fel a sótéglát és csak a felforrósodása után tegyük rá az ételt!
A sótégla antibakteriális, így semmilyen tisztítószerre nincs szükség a tisztításához. Használat után egyszerűen, enyhén vizes ronggyal könnyedén megtisztítható.

 

Hol lehet használni?

A himalája sótégla használható sütőlapon, gázon, a sütőben, vagy a kerti grillezéshez a grillrácsra, vagy faszén fölé téve. Közvetlenül a tűzbe lehetőleg ne tegyük.

Mit lehet rajta elkészíteni?

A sótéglán húsokat, például csirke- pulykamellet, vagy akár lazacot, süllőt is süthetünk, de zöldségekkel is kísérletezhetünk – így a köretünk is meglesz.

Sótégla árak:

20x10x5cm: 1190ft/db

20x10x2,5cm 950ft/db

 

Ide kattintva adhatja le rendelését.

Sótégla Szeged és sótömb Szeged Csongrád-Csanád megye

www.soteglasziget.hu


Vissza a főoldalra»